Edustus

Ryhmän tavoitteena on

  • Tukea ryhmään kuuluvia urheilijoita kehittymään suunnistuksellisiin tavoitteisiinsa.
  • Ylläpitää Hämeessa hyvää ja laadukasta kansallisen tason suunnistusta.
  • Parantaa ja vahvistaa seuran viestisuunnistuskulttuuria.
  • Sijoitustavoitteina miehillä on sijoittua Jukolassa 50 sekä Tiomilassa 70 joukkoon,SM-viestissä 25 parhaan joukkoon. Naisten tavoitteena on Jukolassa 60 ja Tiomilassa 100 joukkoon.
  • Ajaa "sisään" viesteissä nuoria kehittyviä urheilijoitamme!

Edustusryhmän kokoonpano

Kaudella 2017 aikuisten valmennusryhmä on seuraava: Juri Kirjanov(sopimusurheilija),Dmitryi Maslovskyi(sopimusurheilija),Ildiko Sterencsi(viestit),Kristina Smirnova,Maija Hakala,Jere Kommio,Ville Laakso,Vili Virkki,Atte Mäkelä,Ari Meriläinen,Matti Hakala, Joona Leipijärvi, Miika Korppi

Nuorten sopimusurheilijat 2017:Jere Kommio,Ville Laakso,Antti-Jussi Oksa,Matias Lautamäki,Essi Metsälä, Sanni Kuusinen, Heta Virtanen

Edustusryhmien vetäjinä toimivat: Petri Kuusinen, Asko Lautamäki, Ari Heikkilä (naiset).

Edustusryhmän toiminta

Ryhmän toiminnalle on ominaista se, että huomattava osa ryhmän jäsenistä asuu eri paikkakunnilla Hämeenlinnan ulkopuolella. Ryhmän jäsenet toteuttavatkin perusharjoitteluaan lähinnä asuinpaikkakunnillaan ja ryhmän järjestämä toiminta painottuu läpi vuoden järjestettäviin leireihin(JWOC 2017 viikonloppuleiri Teisko 19-20.11.Helmileiri Vierumäki 10-12.2.)Leirejä pidetään Hämeenlinnan lisäksi ympäri eteläistä Suomea. Lumettomia maastoja etsitään keväisin myös tarvittaessa muista pohjoismaista tai Baltian maista.Ensi kevään 2017 sulanmaan pääleiri pidetään Ahvenanmaan Godbyssä 25.3.-1.4.

Talven aikana järjestetään kolme  testijuoksua(joulu,tammi/helmi ja maaliskuussa, jotka toteutetaan  maantiellä(Vanajan tietesti). Kesällä edustusryhmän harjoitteet yhdistetään seuran muihin suunnistusharjoituksiin ja iltarasteihin. Harjoittelun lisäksi ryhmäläiset viihtyvät yhdessä myös vapaa-ajalla ja järjestävät keskenään kaikenlaista vapaamuotoista sosiaalista toimintaa.

Edustusryhmän toimintaa on jo pitkään leimannut kansainvälisyys. Seuran riveissä on vuosien varrella nähty useita ulkomaisia maajoukkuetason suunnistajia, kuten Roman Efimov, Natalia Korzhova, Evgeny Fadeev, Anna Fadeeva, Maxim Davidov, Olle Kärner, Vroni König-Salmi ,Vladimir Kozlov.